ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο μελανιών στον Ασπρόπυργο (vid+pics)

Φωτιά σε εργοστάσιο μελανιών στον Ασπρόπυργο (vid+pics)
CNN Greece

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 10:53 το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο μελανιών στον Ασπρόπυργο, καθώς δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά περιορίστηκε στο υπόγειο, όπου βρίσκονταν έτοιμα υλικά για προώθηση, ωστόσο οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μπουν μέσα και η κατάσβεση γίνεται απ’έξω.

Η μια πτέρυγα έχει καεί ολοσχερώς. Η φωτιά θα καίει ακόμα για ώρες και στόχος των πυροσβεστών είναι να την διατηρήσουν στο υπόγειο, καθώς γύρω-γύρω υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε δέκα λεπτά πριν τις δέκα το πρωί από τον χώρο παρασκευαστηρίου μελανιών γραφικών τεχνών και λόγω των εύφλεκτων υλικών ( πχ διαλυτικά ) , εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέρος του εργοστασίου.

Παρά τις φλόγες που κατακαίνε αυτή τη στιγμή, δεν έχει κινδυνεύσει εργαζόμενος καθώς το εργοστάσιο εκκενώθηκε έγκαιρα.

IMG 9288

IMG 9258

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 28 οχήματα της πυροσβεστικής και 1 πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ φτάνουν συνεχώς υδροφόρες από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον Υπαρχηγό επιχειρήσεων της ΠΥ αντιστράτηγο Θανάση Σερεντέλο πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά που θα πάρει ώρες, αλλά ωστόσο έχει περιοριστεί στο ένα κομμάτι του εργοστασίου, και εκτίμησε ότι εντός της ημέρας θα τεθεί υπό έλεγχο.

IMG 9252

Ο Κ. Σερεντέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος επέκτασης της σε περιμετρικές εταιρείες. Παράλληλα ο υποστράτηγος τόνισε πως ότι έχουν καμία ενημέρωση για εγκλωβισμό ή τραυματισμό ατόμου, και μάλιστα-όπως είπε - δεν τους έχει αναφερθεί κάτι και από τους υπεύθυνους της εταιρίας.

IMG 9251

"Από εκεί και πέρα πάντα σε μια επιχείρηση κατάσβεσης υπάρχει πάντα κίνδυνος τόσο για τους πυροσβέστες όσο και για το προσωπικό", είπε κλείνοντας .

IMG 9253

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να περιοριστεί η φωτιά σε συγκεκριμένο χώρο και να μην επεκταθεί σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά. Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο κι εκτιμάται ότι θα πάρει πολύ χρόνο για να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

IMG 9231a
IMG 9233a

Φωτό από το Ρέντη

Η φωτιά είναι μεγάλη με αποτέλεσμα οι φλόγες και οι καπνοί να φαίνονται από μακρινή απόσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ