ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Καλαμάκι Κορίνθου - Σε ύφεση το μέτωπο στη Μακρακώμη Φθιώτιδας

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Καλαμάκι Κορίνθου - Σε ύφεση το μέτωπο στη Μακρακώμη Φθιώτιδας
Φωτογραφία INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Καλαμάκι Κορινθίας, κοντά στον δρόμο Κορίνθου-Επιδαύρου.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, καθώς στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και για τον λόγο αυτό η αστυνομία προχώρησε στην προληπτική απομάκρυνση κατοίκων των πρώτων σπιτιών κοντά στην πυρκαγιά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ύφεση η φωτιά στη Δυτική Φθιώτιδα

Μετά την άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή στη Βίτωλη, δυτικά της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Στην περιοχή παραμένουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και δυο ομάδες πεζοπόρου. Οι φλόγες κινήθηκαν δυτικά του χωριού Βίτωλη απειλώντας αρχικά σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η φωτιά προήλθε από μπάλες ζωοτροφών που ήταν φορτωμένες σε τρακτέρ που κινούνταν προς τη Βίτωλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ