ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Νέα μαρτυρία για την 11χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο - Είδαν τη ζακέτα της

Χανιά: Νέα μαρτυρία για την 11χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο - Είδαν τη ζακέτα της
Χαμόγελο του Παιδιού

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τον τραγικό θάνατο της 11χρονης Ιωάννας από τα Χανιά, η οποία το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε νεκρή σε βραχώδη παραλία κοντά στο  εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της. Την ίδια ώρα, μια νέα μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Καθημερινά αρκετοί πολίτες κάνουν τον περίπατό τους στην περιοχή που βρέθηκε νεκρό το κορίτσι.

Σύμφωνα με το creta24.gr, ένας από αυτούς είναι και ο κ. Μιχάλης Βιζυράκης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, λίγο προτού εντοπιστεί το άψυχο σώμα του κοριτσιού.

Ο κ. Βιζυράκης αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια του περιπάτου του είδε την ζακέτα του κοριτσιού, που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές. Σημειώνεται πως τόσο το ρούχο όσο και το κινητό του κοριτσιού δεν βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

«Περπατάω εδώ 20 χρόνια κάθε μέρα. Στις 9 το πρωί κάθε μέρα βρίσκομαι εδώ. Τη συγκεκριμένη ημέρα, είδα μια ζακέτα κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Με προβλημάτισε, όχι για κακό, δεν πήγε το μυαλό μου ότι έγινε κάποιο ατύχημα. Κοίταξα μήπως την ξέχασε κανένας, να του πω ξέχασες τη ζακέτα σου. Δεν είδα κανέναν και συνέχισα να περπατώ. Μάλιστα την άγγιξα με την άκρη του δακτύλου μου, αλλά έφυγα γιατί φοβήθηκα μη νομίζει κανείς ότι πάω να την κλέψω. Μαζί με τη ζακέτα κρεμόταν και μια μάσκα», ανέφερε ο κ. Βιζυράκης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος κ. Αντρέας Βροντάκης, ο οποίος περπατά καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο, ανέφερε επίσης στο Creta24: «Την συγκεκριμένη μέρα δεν είχα έρθει στην περιοχή. Εγώ έχω να πω ότι κατ’ εμέ αποκλείω την περίπτωση της αυτοκτονίας γιατί παιδιά ηλικίας 11, 12, 13 χρονών δεν προβαίνουν σε αυτήν τη απονενοημένη πράξη. Το πιθανότερο για εμένα σενάριο είναι αυτό του ατυχήματος».

Οι Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα - ακόμη και αυτό της αυτοκτονίας - κρατώντας, ωστόσο χαμηλούς τόνους λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του νεαρού της ηλικίας του θύματος.

Με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας να εκκρεμεί, ακόμη δεν έχουν εξαχθεί ασφαλή συμπεράσματα που θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα για το πως και γιατί έφτασε στο θάνατο το ανήλικο κορίτσι.

Το χρονικό σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

  • 25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.
  • 26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων
  • 12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.
  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas
  • Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.
  • Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.
  • Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του
  • Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.
  • 16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του Amber Alert. Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.
  • 16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό.
  • Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
  • 17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
  • 18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ