ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης: Τα «ηλεκτρονικά ίχνη» θα φωτίσουν το μυστήριο

Εξαφάνιση Άρτεμης: Τα «ηλεκτρονικά ίχνη» θα φωτίσουν το μυστήριο
Screen Grab

Μία νέα σημαντική εξέλιξη έρχεται να φωτίσει την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της 19χρονης Άρτεμης στο Κορωπί πριν από οκτώ μήνες. Συγκεκριμένα οι αστυνομικές Αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους τα «ηλεκτρονικά ίχνη» της κοπέλας, τα οποία δείχνουν τις κινήσεις της στο διαδίκτυο.

Όπως γνωστοποίησε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Βασίλειος Γεωργόπουλος, εγκληματολόγος ηλεκτρονικού εγκλήματος και εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», η Google παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις από τις οποίες κάποιοι μπήκαν στο Gmail της Άρτεμης μετά την εξαφάνισή της και έσβησαν σημαντικά στοιχεία.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους τα πρώτα ονόματα των εμπλεκομένων, μετά τη σχετική άρση απορρήτου για τις IP.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας της Άρτεμης, Σταύρος Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία σημαντική εξέλιξη.

«Από τις 12 Μαΐου έχει γίνει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκεί φυλάσσονται σημαντικά αρχεία της Google, του Facebook και του Instagram. Θέλουμε να δούμε τι υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει. Να μάθουμε τι αναζητούσε η Άρτεμις, τι συζητήσεις έκανε και αν κάποιοι διέγραψαν μετά την εξαφάνιση στοιχεία που την αφορούσαν. Πιστεύουμε ότι με αυτή την επίσημη ενέργεια του Υπουργείου, θα μας δοθούν τα στοιχεία που ζητάμε».

Ο κ. Γεωργίου έκανε γνωστό στην εκπομπή ότι ο εισαγγελέας ζήτησε ήδη από την Ασφάλεια Κορωπίου τη δικογραφία της υπόθεσης για να τη μελετήσει.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, το ερώτημα είναι εάν θα επιστραφεί πίσω στο Τμήμα του Κορωπίου ή θα δοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, όπως καιρό τώρα ζητά η οικογένεια.

Ο αδελφός της αγνοούμενης, Άρης Βασίλης, μίλησε στην εκπομπή για την αγωνία που βιώνει όλο αυτό το διάστημα η οικογένειά του.

«Πιστεύουμε πως η Άρτεμις ζει και προσευχόμαστε να είναι καλά. Περιμένουμε ένα τηλεφώνημά της για να πάρει τέλος αυτή η αγωνία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο πρώην φίλος της

Στην Αγγελική Νικολούλη μίλησε και ο πρώην φίλος της 19χρονης αγνοούμενης, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του μετά την εμπλοκή του ονόματός τους στην όλη υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ