ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία πυγμάχου στη Βάρη: Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» τα κινητά του 39χρονου

Δολοφονία πυγμάχου στη Βάρη: Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» τα κινητά του 39χρονου
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τις τηλεφωνικές επαφές, τα μηνύματα και τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες 10 ημέρες ο 39χρονος δολοφονημένος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, ξεσκονίζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, για να μπορέσουν να διαπιστώσουν από πού προέρχεται η εντολή για τη δολοφονία και μάλιστα με πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ σε βάρος του γνωστού πυγμάχου.

Τα στόματα των ανθρώπων που βρίσκονται στον περίγυρο του παραμένουν ερμητικά κλειστά, όμως τα κινητά του θα «μιλήσουν».

Οι αστυνομικοί γνώριζαν τον 39χρόνο και μάλιστα δεν του έδιναν ρόλο «πρωτοκλασάτου» στελέχους στη νύχτα, παρά το γεγονός ότι είχαν διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν ως σύνοδος ασφαλείας αλλά και ως υποδοχή σε νυχτερινά καταστήματα.

«... μέχρι τώρα ήταν ξεκάθαρο ότι τα συμβόλαια θανάτου αφορούσαν στη νύχτα τους αρχηγούς αλλά και τα βασικά μέλη της ομάδας στη νύχτα. Τώρα βλέπουμε ότι βγαίνουν τα Καλασνικοφ και για να λύσουν τις διαφορές τους και πιο χαμηλού επιχειρησιακού ρόλου άτομα...», έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Την ίδια ώρα τα 14 φυσίγγια που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να γίνει βαλλιστική εξέταση, αν και οι εκτιμήσεις των Aρχών είναι ότι θα πρόκειται για «καθαρό» όπλο.

Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί το 2008 μαζί αλλά 26 άτομα για υποθέσεις της νύχτας. Αθωώνεται και το 2013 ξανακατηγορειται για υπόθαλψη εγκληματία καθώς κρύβει στο σπίτι του έναν καταζητούμενο για δολοφονία.

Το 2015 το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δικογραφία για τη νύχτα καθώς για τις επαφές του με συγκεκριμένη ομάδα. Αθωώνεται ξανά με το δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου να τον εκπροσωπεί σε όλες τις δίκες.

Πάντως, στα αυτιά των αστυνομικών είχαν φτάσει το τελευταίο διάστημα διενέξεις που είχε στην περιοχή της Πάτρας και δεν αποκλείεται εκεί να κρύβεται και η εντολη για εκτέλεση.

Το χρονικό της εκτέλεσης στη Βάρη

Ήταν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όταν άγνωστοι δράστες έστησαν καρτέρι θανάτου στον 39χρονο πυγμάχο, στην περιοχή της Βάρης.

Tο περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Παπανδρέου 22 και το θύμα ήταν άτομο που είχε απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές.

Οι δράστες εκτέλεσαν τον 38χρονο, που ήταν γνωστός τις Αρχές, στη μέση του δρόμου στη Βάρη.

Για τη δολοφονία χρησιμοποιήθηκε καλάσνικοφ ενώ οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν συνολικά 10 φυσίγγια.

Το θύμα της επίθεσης είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης ενώ στην Πάτρα είχε κατηγορηθεί για κύκλωμα εκβιαστών.

Ωστόσο, για τη δεύτερη υπόθεση αθωώθηκε λίγο καιρό αργότερα ενώ ένα διάστημα φυγοδικούσε στη Βουλγαρία.

dolofonia-vari.jpg
Στιγμιότυπο από παλαιότερο αγώνα του 38χρονου

Ο πυγμάχος είχε λάβει μέρος και κερδίσει και σε ριάλιτι που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση.

Πρόκειται για ριάλιτι επιβίωσης, απομίμηση παιχνιδιού που προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο είχε όμως γυριστεί στην Ελλάδα.

Ο γνωστός πυγμάχος και μέλος των εθνικών και ολυμπιακών ομάδων πυγμαχίας, είχε κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002, ενώ το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό.

Τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, είχε κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ