ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος που προσπάθησε να βάλει στο αυτοκίνητό του ανήλικη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος που προσπάθησε να βάλει στο αυτοκίνητό του ανήλικη
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη σύλληψη ενός 55χρονου άντρα, που φέρεται να προσπάθησε να βάλει στο αυτοκίνητό του την 16χρονη μαθήτρια το πρωί της Δευτέρας στις Συκιές, προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Την καταγγελία έκανε η ίδια η μαθήτρια. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, το πρωί της Δευτέρας η 16χρονη πήρε το λεωφορείο για να πάει από το σπίτι της στο σχολείο.

Έχοντας χάσει το λεωφορείο που παίρνει συνήθως, το κορίτσι επιβιβάστηκε σε ένα άλλο. Κατέβηκε από το λεωφορείο και κινήθηκε προς ένα καφέ για να ρωτήσει πως θα πάει προς το σχολείο της. Απευθυνόμενη σε έναν μεσήλικα άντρα ρώτησε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης. Εκείνος της πρότεινε να την πάει με το αμάξι. Η μαθήτρια αρνήθηκε όμως εκείνος επέμεινε λέγοντας: «Είσαι ωραία κοπέλα να σε πάω εγώ». Η κοπέλα αποχώρησε χωρίς να συνεχίσει την κουβέντα.

Μόλις μπήκε σε κάποιο στενό, κινούμενη για το σχολείο της, διαπίστωσε ότι την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του ο άντρας που συνάντησε νωρίτερα στο καφέ. Την πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του της είπε: «Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου». Η κοπέλα έντρομη επέστρεψε στο καφέ που είχε πρωτοσυναντήσει τον άγνωστο άντρα και από εκεί τηλεφώνησε στον πατέρα της.

Ο πατέρας της 16χρονης μετέβη στο σημείο και στη συνέχεια πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου για το περιστατικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας, ελληνικής καταγωγής, αρχές Μαΐου είχε προσεγγίσει δύο 20χρονες στην περιοχή των Πεύκων και τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

Τι λέει ο πατέρας της ανήλικης

«Δεν γνωρίζω τι άνθρωπος είναι. Τον αναγνώρισε το παιδί και συνελήφθη. Η μικρή δεν τον είχε ξαναδεί. Πρώτη φορά χθες το πρωί που έγινε το περιστατικό» επεσήμανε ο πατέρας της 16χρονης, μιλώντας στο MEGA.

Ο 55χρονος, όπως είπε ο ίδιος, πίεσε το παιδί λεκτικά να τον ακολουθήσει, εκείνη όμως αρνήθηκε.

«Την πίεσε λεκτικά και πιο επιτακτικά να μπει σε ένα στο αμάξι. Το παιδί αρνήθηκε. Βγήκε στον κεντρικό δρόμο και μπήκε σε ένα καφέ και με πήρε τηλέφωνο να πάω να την πάρω» είπε, ειδικότερα.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στα όσα έλεγε ο συλληφθείς στην κόρη του. «Είσαι ομορφούλα, μια χαρά κουκλίτσα είσαι, έλα να σε πάω εγώ σχολείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ