ΕΛΛΑΔΑ

«Χαρτογραφούν» τη Greek Mafia: Έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ στα νότια προάστια

«Χαρτογραφούν» τη Greek Mafia: Έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ στα νότια προάστια
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ, κυρίως στα νότια προάστια, έκαναν χθες τη νύχτα αστυνομικοί του Εκβιαστών.

Χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και αιφνιδιαστικά έκαναν ελέγχους, ζητώντας τα επίσημα πιστοποιητικά λειτουργίας των καταστημάτων.

Φυσικά, ζητούσαν και στοιχεία όσων ήταν στις εισόδους, την ακριβή τους θέση και το ρόλο τους στο μαγαζί αλλά και τη σχέση που διατηρούσαν με τους καταστηματάρχες.

Χθες ήταν η πρώτη νύχτα εφαρμογής της συγκεκριμένης επιχείρησης από την ασφάλεια Αττικής ενώ από απόψε το βράδυ, αναμένεται να είναι ακόμη πιο οργανωμένη –ακόμη και με ομάδες ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από νυχτερινά μαγαζιά σε Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα και έφτασαν μέχρι το παραλιακό μέτωπο της βορειοανατολικής Αττικής.

Στόχος είναι να «χαρτογραφήσουν» τις περιοχές και να έχουν εικόνα για τη λειτουργία καταστημάτων και μπαρ ενώ συμπληρώνουν και το παζλ της ανθρωπογεωγραφία και της εικόνας στη νύχτα.

Η μαφία με τα συμβόλαια θανάτου τα τελευταία χρόνια έδειξαν για τα καλά την επιχειρησιακή της κατάσταση και το οργανωμένο έγκλημα δρα ανεξέλεγκτο με πακτωλό χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι δολοφονίες πρωτοκλασάτων ηγετών σε συμμορίες, ήταν αυτό που κυριαρχούσε μέχρι πριν λίγο καιρό και αυτό γιατί τα ξεκαθαρίσματα είχαν να κάνουν με την περιχαράκωση της περιοχής του καθενός.

Η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου, όμως, που όπως γνώριζε η ΕΛΑΣ δεν αποτελούσε κάποιο προβεβλημένο στέλεχος ή κάποιο βασικό κομμάτι ομάδας, δείχνει ότι τώρα πια οι δολοφονίες αποτελούν επιλογή για ξεκαθάρισμα ακόμα και για μικρούς «λογαριασμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ