ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι - Βούλαξιαν οι δρόμοι, ζημιές σε καλλιέργειες

Ξάνθη: Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι - Βούλαξιαν οι δρόμοι, ζημιές σε καλλιέργειες
XanthiNea.gr

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το μεσημέρι της Τρίτης την Ξάνθη με μια ισχυρή καταιγίδα να κάνει την εμφάνισή της και τους δρόμους της πόλης να μετατρέπονται σε ποτάμια, μέσα σε λίγα λεπτά. 

Σύμφωνα με το XanthiNea.gr, παρά το γεγονός πως το πρωί επικρατούσε ηλιοφάνεια, το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα το μεσημέρι με τη βροχή να είναι ισχυρή και έντονη. Μάλιστα, σημειώθηκε και ιδιαίτερα έντονη χαλαζόπτωση ακόμη και μέσα στην πόλη, με το χαλάζι να σκεπάζει δρόμους και αυλές σπιτιών.

Η ισχυρή καταιγίδα και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από εκτάσεις με ηλίανθο και καλαμπόκι στην περιοχή του Πετεινού.

Οι αγρότες της περιοχής, μιλώντας στο XanthiNea.gr, εξήγησαν πως και πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν καταγραφεί αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα, με το χαλάζι να καταστρέφει μεγάλες εκτάσεις με καλοκαιρινές καλλιέργειες και δέντρα. Μάλιστα επεσήμαναν πως θα επιχειρήσουν να αποζημιωθούν για τις πληγές που αφήνει πίσω του το χαλάζι και φέτος, ωστόσο παραμένουν απαισιόδοξοι τονίζοντας πως ούτε πέρυσι κατάφεραν να λάβουν αποζημίωση.

Παράλληλα, όπως είπαν, αναμένουν από την πλευρά των αρμόδιων αρχών αλλά και των τοπικών παραγόντων να ευαισθητοποιηθούν, καθώς όπως τονίζουν οι καταστροφές για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελούν μια μεγάλη πληγή για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Αντίστοιχες ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και στον κάμπο της Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα, από την προηγούμενη έντονη χαλαζόπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ