ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες των self test - Τι συμβαίνει εάν υποψήφιος βρεθεί θετικός

Πανελλήνιες 2021: Οι ημερομηνίες των self test - Τι συμβαίνει εάν υποψήφιος βρεθεί θετικός
ΙΝΤΙΜΕ

Το υγειονομικό πρωτόκολλο των πανελλαδικών εξετάσεων βρέθηκε στο επίκεντρο συνέντευξης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως είπε πως μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν από δύο self test.

Το πρώτο θα πρέπει να γίνει στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, τότε εντός τριών ημερών θα πρέπει να γίνει εργαστηριακό τεστ για την επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Σε περίπτωση που το θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διατίθενται στους υποψηφίους από τα φαρμακεία έως και το Σάββατο 5 Ιουνίου (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων).

Όλοι όσοι μετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, είτε από self test, είτε από μοριακό τεστ και rapid test.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις στις 14 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν, την επομένη, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Το πρώτο test για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών όσο και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self test πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ