ΕΛΛΑΔΑ

«Ήθελα τα χρυσαφικά»: Τι λέει ο 74χρονος που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

«Ήθελα τα χρυσαφικά»: Τι λέει ο 74χρονος που σκότωσε την πρώην σύζυγό του
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Κάποια χρυσαφικά, τα οποία ήθελε να του επιστρέψει, προέβαλε ως το λόγο που πήγε να συναντήσει προχθές την 64χρονη σύζυγό του ο 74χρονος που κατηγορείται ότι την πυροβόλησε και τη σκότωσε έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. 

«(...) Οι διενέξεις μας για τα οικονομικά ήταν συνεχείς. Εκείνη τη μέρα πήγα να της ζητήσω να μου επιστρέψει κάποια χρυσαφικά. Άρχισε να μου μιλάει απαξιωτικά και με έβρισε. Θόλωσα. Έβγαλα το πιστόλι και την πυροβόλησα» είπε ο 74χρονος.

Όταν ρωτήθηκε που βρήκε το όπλο, υποστήριξε ότι είναι ένα πολύ παλιό και ότι το είχε βρει τυχαία σε μια μετακόμιση.

Ωστόσο, ο 74χρονος κατηγορούμενος δεν είχε άδεια οπλοφορίας ούτε είχε δηλώσει ποτέ του το όπλο στις Αρχές.

Ο κατηγορούμενος μίλησε επίσης για τους καυγάδες με την πρώην σύζυγο του για τα οικονομικά τους μετά το διαζύγιο.

«… Για φορολογικούς λόγους της είχα γράψει όλη τη περιουσία, δηλαδή το καθαριστήριο και τα σπίτια. Μετά το διαζύγιο δεν δέχτηκε να μου δώσει τίποτα πίσω και πλήρωνα και δόση για το δάνειο...» φέρεται να είπε.

Πάντως οι Αρχές έχουν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι ο 74χρονος πολύ συχνά απειλούσε την πρώην σύζυγο του ότι θα την σκοτώσει και μάλιστα ότι μετά θα αυτοκτονούσε.

Οι φίλοι τους μιλούσαν όχι μόνο για ένταση μεταξύ τους αλλά ακόμη και για ξυλοδαρμούς από τον δράστη στο θύμα και δικαστικούς καυγάδες πολύ συχνούς.

«... Δεν είμαι βίαιος αλλά αυτή με έφτανε στα όρια μου για να έχει πάτημα στα δικαστήρια..» φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Πάντως δεν μπόρεσε να δώσει μια σαφή απάντηση στο πώς και γιατί πήγε να συνάντηση την πρώην σύζυγο του οπλισμένος, αφού είχε σκοπό απλά να κάνουν μια κουβέντα για τα χρυσαφικά.

Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βάρβαρα, καθώς δέχτηκε δυο σφαίρες στο λαιμό και στον ώμο και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ