Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 71χρονος για αρχαιοκαπηλία
Ανανεώθηκε:
Ένας 71χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εντόπισαν αρχαία αντικείμενα, νομίσματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ανασκαφές, στο σπίτι του στην περιοχή των Σερρών.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε χάλκινα και αργυρά νομίσματα, μία αιχμή βέλους και τρία χάλκινα αντικείμενα, δύο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, εννέα μεταλλικές βέργες με αυτοσχέδια χειρολαβή για ανίχνευση βάθους εδάφους, ένα σκαπτικό εργαλείο, δύο ακουστικά παρελκόμενα των ανιχνευτών μετάλλων και ένα μπλοκ με χάρτες της Ελλάδας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Ο ίδιος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.
Αν οι γονείς ζήσουν μέχρι τα 100, ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά τους; Η επιστήμη απαντά
08:30
Καναδάς: Στροφή προς την Ευρώπη εν μέσω της εμπορικής ρήξης με τις ΗΠΑ
08:28
Πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο έξω από beach bar - Βρέθηκαν 2 κάλυκες και ίχνη αίματος
08:16
Ινδονησία: Ψάχνουν πλοίο με 243 επιβαίνοντες - Χάθηκε το στίγμα μετά από επικοινωνία του καπετάνιου
08:10