ΕΛΛΑΔΑ

Το ανεξέλεγκτο «μπες – βγες» σκληρών κακοποιών πριν πέσουν ξανά στα χέρια της ΕΛΑΣ

Το ανεξέλεγκτο «μπες – βγες» σκληρών κακοποιών πριν πέσουν ξανά στα χέρια της ΕΛΑΣ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/

Μόνο αν κάποιος διαθέτει πολύ υπομονή, αλλά ίσως και μια δόση πικρού χιούμορ, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα όσα κρύβονται πίσω από τις περιπτώσεις κακοποιών που ο νόμος δεν κατάφερε να τους κρατήσει πίσω από τα κάγκελα και μπαινόβγαιναν στις φυλακές ενώ άρχιζαν και πάλι την εγκληματική τους δράση την επόμενη κιόλας από την αποφυλάκιση τους, τις περισσότερες φορές μετατρέποντας την ποινή σε περιοριστικούς όρους.

Άλλωστε ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε στη Βουλή ότι 117 σκληροί κακοποιοί αποφυλακίστηκαν με διατάξεις του νόμου και τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η περίπτωση ενός Γεωργιανού μαφιόζου μέλος σκληρής συμμορίας που όταν συνελήφθη είχε στο ενεργητικό της σπείρας του πάνω από 50 κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως σε σπίτια.

Μάλιστα, για την σύλληψη του είχε έρθει στην Ελλάδα κλιμάκιο της Ιντερπόλ καθώς η συμμορία του ήταν από τις λεγόμενες VOR δηλαδή από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις.

Επειδή όμως δεν ήταν ο αρχηγός της συμμορίας, μπορούσε να μείνει προφυλακισμένος 12 μήνες. Στο διάστημα αυτό δεν προσδιορίστηκε η δίκη του και αφέθηκε ελεύθερος. Επέστρεψε την επόμενη κιόλας μέρα στη παρανομία δημιουργώντας πια τη δική του ομάδα και έκανε 15 ληστείες και κλοπές, πριν πέσει και πάλι στα χέρια της αστυνομίας.

Ο κατάλογος με τέτοιες περιπτώσεις είναι μακρύς. Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ενός κακοποιού ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ είχε κάνει 50 κλοπές αυτοκινήτων. Τον Ιανουάριο του 2019 αποφυλακίστηκε και αμέσως την επόμενη άρχισε και πάλι τις κλοπές και τις ληστείες για να συλληφθεί ξανά ένα χρόνο μετά και να οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές. Όχι όμως για πολύ. Έκανε μετατροπή της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ