Self test: Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία
Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Με αυτόν τον τρόπο οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση για τη διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης, στο OPEN:
«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές... σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία... Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας... Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες... Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».
Σημειώνεται πως από χτες Δευτέρα 7-6-2021 μέχρι και το Σάββατο 12-6-2021 θα διατεθούν 3 self test για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.
Επίσης από την Δευτέρα 14-6-2021 έως και το Σάββατο 19-6-2021 θα διατεθούν 3 self test για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).
Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.
Ξεκινούν οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων - Έως και 2.000 πρόστιμο
04:00
Συνεχίζονται τα εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ - Ποιες θεματικές ενότητες καλύπτουν
03:00
ΔΕΔΔΗΕ: «Πρεμιέρα» το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης - Τι πρέπει να γνωρίζετε
02:00
Εορταστικό ωράριο: Την Πέμπτη κάνει «πρεμιέρα» - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
01:00