ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Μύκονος: Προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών
ΙΝΤΙΜΕ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιχείρησης της αστυνομίας σε Μύκονο και Αττική απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι ολίγων γραμμαρίων και ήταν «προς ιδίαν χρήση».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 76 γραμμ. κοκαΐνης, 50 γραμμ. κάνναβης, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές, πιστόλι με -15- φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.865-ευρώ.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη στην πορεία θα κρίνει με αμεροληψία την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνθήκες άρτου και θεάματος, συλλήψεων με drone και υπερβολές ως προς τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης καταλαβαίνετε ότι καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητας και θα πρέπει αυτό όλους να μας απασχολεί» δήλωσε ο δικηγόρος δυο εκ των κατηγορουμένων Σταύρος Γεωργόπουλος.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ομάδα φέρεται σε τουλάχιστον μία περίπτωση να εισήγαγε κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία νόθευε και διοχέτευε στην αγορά της Αθήνας. Η επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού στήθηκε όταν φερόμενο μέλος της ομάδας μετέβη στην Μύκονο, με σκοπό, κατά τις αρχές, να επεκτείνουν την δράση τους και στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ