Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα περί παραδικαστικού κυκλώματος
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα, στις οποίες -μεταξύ των άλλων- έκανε λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι επίμαχες δηλώσεις του Στ. Μπαλάσκα στις οποίες τόνιζε ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες» έγιναν το περασμένο Σάββατο σε τηλεοπτικό σταθμό με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να αντιδρά ακαριαία διαβιβάζοντας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των όσων είπε ο αστυνομικός.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:
«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.
Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».
Κατόπιν αυτού ο αντεισαγγελέας υπηρεσίας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Υποχρεωτικό από Ιούνιο το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να περιέχει – Τα πρόστιμα
08:44
Liveblog: Χτύπημα σε πετροχημικό εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία - «Ο Τραμπ μπορεί να πάρει πίσω το τελεσίγραφο, αν δει σημάδια για συμφωνία»
08:30
«The Testaments»: Η επική συνέχεια του «The Handmaid’s Tale» που σαγηνεύει και σοκάρει
08:26
Fuel Pass: Με «οδηγό» τον ΑΦΜ πλέον οι αιτήσεις, τι άλλαξε στη διαδικασία - Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά
08:25