ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεοπτικής συνέντευξης του καθηγητή πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκου Τζανάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγαγε τον εμβολιασμό ως την πρώτη εθνική προτεραιότητα στη χώρα, τονίζοντας παράλληλα πως και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς», καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμη το σκέφτονται και διστάζουν.

Την ίδια ώρα, πρότεινε να μπουν στο… παιχνίδι οι οικογενειακοί γιατροί, για να βοηθήσουν σε αυτή τη διαχείριση και τον εμβολιασμό, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για οικεία πρόσωπα και ο κόσμος αισθάνεται εμπιστοσύνη.

Υπογράμμισε, επίσης, την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, ιδιαίτερα για το στενό κρατικό πυρήνα που είναι κρίσιμος για τις υπηρεσίες της χώρας.

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε πως δεν προτιμά τον όρο προνόμια αλλά μίλησε για «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

Κλείνοντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ