Ηράκλειο: Πρόστιμο 30.300 ευρώ σε άντρα που κακοποίησε άλογο
Ανανεώθηκε:
Τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε άλογο σε χωριό του Ηρακλείου στην Κρήτη καταγγέλλει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ζωφόρος». Ο 32χρονος που φέρεται να κατείχε το άλογο συνελήφθη ενώ σύμφωνα με την αστυνομία του επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.300 ευρώ.
Το άλογο βρέθηκε υποσιτισμένο, δεμένο σε δέντρο και κακοποιημένο, με αιμορραγία και μόλυνση στα άκρα, ενώ έλειπε ολόκληρη η οπλή του.
Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά βάρβαρης πράξης, που ονομάζεται παστούρωμα και έχει να κάνει με το δέσιμο των ποδιών του αλόγου.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, μέλη του ζωοφιλικού σωματείου «Ζωφόρος», μετέβησαν στο σημείο όπου βρισκόταν το άλογο μαζί με αστυνομικούς και κτηνίατρο.
Αφού περιποιήθηκαν τα τραύματα του αλόγου, η ηλικία του οποίου είναι περίπου στα 10 χρόνια, προχώρησαν σε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε και υψηλότατο διοικητικό πρόστιμο.
Δίκη Τεμπών: Φιάσκο η πρεμιέρα - Ένταση, οργή και αναβολή για την 1η Απριλίου (vids)
20:43
Πώς η νέα ψηφιακή κουλτούρα «ζωντανεύει» από καρπούζια μέχρι μπανάνες και... γίνεται viral
20:34
Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ: Ο Ιρανός πρόεδρος του κοινοβουλίου «εκλεκτός» του Τραμπ για συνομιλίες
20:27
Motor Oil: Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη στα 650 εκατ. ευρώ για το 2025 - EBITDA 1,05 δισ. ευρώ
20:18