ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Απεργία: Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Κλείνει το κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, καθώς και άλλοι εργασιακοί φορείς και συλλογικότητες.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων – πορειών την πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 10.00’ Προπύλαια Συνάθροιση μελών «ΠΑΜΕ».
  • 10.00’ Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς). Συνάθροιση μελών «Εργατικού Κέντρου Πειραιά», «Ναυτεργατικών Σωματείων» κ.ά. σωματείων-φορέων. 05.30΄ Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς) & 09.30΄ Έξωθεν Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση) και έξωθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Προσυγκεντρώσεις.
  • 10.00΄ Πλ. Ηρώων, Ελευσίνα. Συνάθροιση μελών «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής». Μετά το πέρας της συνάθροισης θα μεταβούν στο κέντρο διανομής της εταιρίας « Metro - My Market » (Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θηβών, Μάνδρα).
  • 10.30’ Χαυτεία. Συνάθροιση μελών «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων» «ΣΒΟΕΔ» κ.α
  • 11.00’ Πλ. Κλαυθμώνος. Συνάθροιση μελών «ΑΔΕΔΥ», «ΓΣΕΕ», «ΠΟΕΔΗΝ», «Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης ΚΕΕΡΦΑ» κ.α. φορέων και συλλογικοτήτων, παρουσία Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 10.30’ Υπ. Εργασίας Προσυγκέντρωση.
  • 06:00’ Ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» (Εθν. Μακαρίου & Φαληρέως 2, Ν. Φάληρο). Ενδεχόμενη Συνάθροιση μελών ΠΑ.ΜΕ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο με σύνθημα « Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους , ανάπτυξη δε γίνεται».

Στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά όταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων βρέθηκαν οι περιφρουρήσεις από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

INTIME

Στα πανό έγραφαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία» και «κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Ποια ΜΜΜ απεργούν

Υπό το πρίσμα αυτό, ακινητοποιημένα θα είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο στην Αθήνα όσο και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 εργαζόμενοι τα μέσα σταθερής τροχιάς , δηλαδή σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζομένων.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν ως τις 20:00.

Και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ανασταλλούν όλα τα δρομολόγια την Πέμτπη 10 Ιουνίου, καθώς και βραδινά δρομολόγια την Τετάρτη 9 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, στη γραμμή της Χαλκίδας, θα καταργηθούν οι αμαξοστοιχίες αρ. 2534 και 2539 καταργούνται σε όλη τη διαδρομή τους.

Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία

Το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει προσυγκεντρώσεις για τα Προπύλαια στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

- Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

- Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας

- Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Στον Πειραιά, οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί ως εξής:

- Στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 9.30 π.μ.: Σωματεία και Συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα καθώς και συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Α' Πειραιά.

- Στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά στις 9.30 π.μ.: Συνταξιουχικά Σωματεία και Μαζικοί φορείς των δήμων της Β' Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

apergia_2655944988031663_3982464929853269187_n.jpg
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης
apergia_1762571627237497_4384013299140787807_n.jpg
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ