ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Τεράστια ποσότητα χαλαζιού στη Κοζάνη - Πλημμύρες στην Kεντρική Μακεδονία

Κακοκαιρία: Τεράστια ποσότητα χαλαζιού στη Κοζάνη - Πλημμύρες στην Kεντρική Μακεδονία
kozan.gr

Μηχανήματα που δήμου επιστρατεύθηκαν στη Κοζάνη για να απομακρύνουν τις τεράστιες ποσότητες από χαλάζι ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για άντληση υδάτων λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την πόλη.

Μιλώντας για την ισχυρή καταιγίδα και την έντονη χαλαζόπτωση, ο προιστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα φαινόμενα επικεντρώθηκαν στο νότιο τμήμα της πόλης της Κοζάνης. Λόγω των φερτών υλικών που παρασύρθηκαν και έφραξαν τα φρεάτια δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε λίγα τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου.

Πρόσθεσε, δε, ότι μηχανήματα του δήμου Κοζάνης επιστρατεύτηκαν για να απομακρύνουν το χαλάζι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε μια περίπτωση για άντληση υδάτων.

Στο μεταξύ, έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για άντληση υδάτων και χρειάστηκε να επέμβει σε δύο από αυτές, στον δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών και στον δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Δείτε τον όγκο του χαλαζιού που απομακρύνεται με σκαπτικό μηχάνημα από την οδό Αιανής στην Κοζάνη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ