ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Έβαλαν τέλος στους «μακρυχέρηδες» του αεροδρομίου

Αποκλειστικό CNN Greece: Έβαλαν τέλος στους «μακρυχέρηδες» του αεροδρομίου

Είχαν γίνει το «μακρύ χέρι» σε τουρίστες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο. Οι δυο Ρουμάνοι εκμεταλλεύονταν το συνωστισμό στο χώρο των λεωφορείων στις αφίξεις του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και φρόντιζαν να κάνουν φτερά τα πορτοφόλια ανυποψίαστων τουριστών.

Θύμα τους ένας Πολωνός που του έκλεψαν το πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες αλλά και μια Βελγίδα που κατάλαβε να της έχουν πάρει πάνω από 400 ευρώ που είχε στη τσάντα της.

Στα βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece μια γυναίκα στην αποβάθρα του Μετρό του αεροδρομίου καταλαβαίνει ότι της άρπαξαν μόλις το πορτοφόλι με χρήματα και αρχίζει να τρέχει και να τους ψάχνει σε όλους τους χώρους.

Όπως αποτυπώνεται στα βίντεο λίγα λεπτά αργότερα φτάνουν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου εντοπίζουν και συλλαμβάνουν τους δράστες.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, οι «δεξιοτέχνες πορτοφολάδες» του αεροδρομίου έκαναν πρώτα κατόπτευση χώρου και αφού δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες σπρώχνοντας το θύμα τους δήθεν αδιάφορα λόγο συνωστισμού, κατάφερναν να αρπάξουν το πορτοφόλι.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει αρκετές φορές τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Και οι δυο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς σχηματίστηκε δικογραφία για μια ακόμη φορά, σε βάρος τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ