ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021 - Μακρή: Οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες και θα γίνουν με ασφάλεια

Πανελλήνιες 2021 - Μακρή: Οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες και θα γίνουν με ασφάλεια
INTIME NEWS /Image Online

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, τόνισε τη Δευτέρα ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις διεξάγονται απρόσκοπτα, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στα εξεταστικά κέντρα.

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και το υπουργείο Παιδείας με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας», υπογράμμισε η κυρία Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση», πρόσθεσε.

Για τους υποψηφίους που θα νοσήσουν με Covid 19

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα συμβεί αν ένα παιδί που δώσει εξετάσεις βρεθεί εκ των υστέρων θετικό σε κρούσμα κορωνοϊού, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι «οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορωνοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», επισήμανε η κυρία Μακρή.

Παράλληλα, η κυρία Μακρή υπενθύμισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές θα πληροφορηθούν με SMS τη βαθμολογία τους και το τμήμα στο οποίο εισάγονται.

Για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, η ίδια είπε:

«Αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή την στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό το θέμα δεν είναι ακόμη ώριμο».

Για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια η κυρία Μακρή δήλωσε ότι έχει γίνει ήδη η προκήρυξη για την αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όσον αφορά στις καινοτομίες που έχει εισαγάγει το υπουργείο Παιδείας η υφυπουργός επισήμανε:

«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η δυνατότητα για το δεύτερο μηχανογραφικό. Δυνατότητα που δίνει στους υποψηφίους των δημόσιων ΙΕΚ να επιλέξουν κάποια από τις επαγγελματικές σχολές που έχουν αναβαθμιστεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήραμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ