ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #ΜeToo: Η ώρα της κρίσης για Φιλιππίδη και Χαΐκάλη - Συνεδριάζει το ΣΕΗ

Ελληνικό #ΜeToo: Η ώρα της κρίσης για Φιλιππίδη και Χαΐκάλη - Συνεδριάζει το ΣΕΗ
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις πιθανές ποινές που θα επιβάλλει στους ηθοποιούς, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναστάτωσαν τον χώρο του θεάτρου συζητά στη συνεδρίασή του το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα.

Αρχικά, τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση και για εργασιακό εκ- φοβισμό.

Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με πρώτο βήμα την κλήτευση των βασικών μαρτύρων, των τριών γυναικών που έχουν καταθέσει τις καταγγελίες στο ΣΕΗ, ενώ αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης να περάσει την πόρτα του ανακριτή.

Παράλληλα, άλλες πέντε γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες κατά του Παύλου Χαϊκάλη για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων η μία ήταν και η πιο σοβαρή, αφού αφορούσε απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε όσον αφορά τις καταγγελίες εναντίον του κ. Χαϊκάλη, καθώς τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια και πλέον έχουν παραγραφεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ