ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμη η Θεσσαλονίκη να υποδεχθεί τον Μπαντέρας - Ξεκινούν γυρίσματα ταινίας

Έτοιμη η Θεσσαλονίκη να υποδεχθεί τον Μπαντέρας - Ξεκινούν γυρίσματα ταινίας
AP Photo / Jesus Merida

Ένας μεγάλος κύκλος χολιγουντιανών παραγωγών ανοίγει στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη, με τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Αντόνιο Μπαντέρας.

Τα γυρίσματα ταινίας ,όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς της, αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

Το σενάριο της ταινίας με μπάτζετ άνω των 20 εκατ. ευρώ, αφορά έναν άνδρα που εδώ και αρκετά χρόνια είναι εγκληματίας και πρέπει να πολεμήσει τους δικούς του ανθρώπους προκειμένου να σώσει ένα μικρό κορίτσι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού παραγωγού της Millennium Media, Robert Van Norden στην τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, αναζητούνται τοποθεσίες στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις γύρω περιοχές, ωστόσο, χάριν στη βοήθεια της ελληνικής ομάδας ήδη έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα μέρη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός είναι τα γυρίσματα να ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

Στο κατά πόσο είναι εύκολο να συνδυαστεί η Θεσσαλονίκη με το Χόλιγουντ, ο Robert Van Norden τόνισε πως «αυτή είναι η δουλειά μας, να κάνουμε μέρη να μοιάζουν με άλλα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δουλέψουμε στη Θεσσαλονίκη».

Η δήλωση του Robert Van Norden, Αμερικανού παραγωγού της Millennium Media:


Σημειώνεται, ότι στην ταινία θα παρουσιαστούν η Θεσσαλονίκη, τα σημεία που έχουν επιλεγεί, όπως είναι και το Δέλτα του Αξιού, ως περιοχές της Φλόριντα των ΗΠΑ ενώ, σύμφωνα με τον Αμερικανό παραγωγό τα γυρίσματα θα έχουν διάρκεια πέντε εβδομάδων.

Ο κ. Τζιτζικώστας,τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ.

«Είναι μια σημαντική προσπάθεια που από τη πρώτη στιγμή βάλαμε ως στόχο, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολύ σύντομα ξεκινάει και η κατασκευή των στούντιο της Millennium στη Θέρμη. Στούντιο, τα οποία θα επιτρέψουν στην περιοχή μας να δημιουργήσει την βάση για την παραγωγή σειράς τηλεοπτικών κινηματογραφικών παραγωγών», σημείωσε.

Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, σχεδιάζονται και άλλες «χολιγουντιανές» ταινίες μετά το καλοκαίρι, οι οποίες θα βάλουν για τα καλά τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως. «Το είπαμε και το κάναμε, ο στόχος μας επιτευχθεί».

«Είμαστε περήφανοι που σε λίγες ημέρες ξεκινάει το γύρισμα αυτής της μεγάλης παραγωγής με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας αλλά και μια σειρά άλλων ξένων αλλά και Ελλήνων ηθοποιών. Ξεπεράσαμε μαζί όλες τις δυσκολίες, μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ήταν το πρώτο Film Office στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από Περιφέρεια. Λύσαμε προβλήματα, ξεπεράσαμε γραφειοκρατία, επιταχύναμε τις προσπάθειες για να βρούμε τα καλά σημεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και αυτή την καλή συνεργασία θα την συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, μέσω αυτής της προσπάθειας δεν δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τον τόπο αλλά και θέσεις εργασίας, εισόδημα για την περιοχή και κυρίως προβολή για την Κεντρική Μακεδονία.

«Θα γίνει μια ταινία που δεν θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τις υποδομές για να γίνει Μαϊάμι. Αυτό γίνεται πρώτο φορά στη χώρα μας και δίνει μια ευκαιρία και σε άλλες παραγωγές να αξιοποιήσουμε τα τεχνολογικά μέσα και τις υποδομές της πόλης μας για να γίνουν επόμενες δουλειές και η Θεσσαλονίκη να είναι όντως ένα στούντιο για τις επόμενες ταινίες», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας του Χόλυγουντ, Δημήτρης Καμπάς.

Η δήλωση του διευθυντή παραγωγής του Χόλιγουντ, Δημήτρη Καμπά:

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ