ΕΛΛΑΔΑ

Νέα απεργία αύριο για το εργασιακό - Χωρίς μετρό η Αθήνα, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Νέα απεργία αύριο για το εργασιακό - Χωρίς μετρό η Αθήνα, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
INTIME

 Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε αύριοη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το "παρών" τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία. Στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το απόγευμα, διαδηλώνοντας ενάντια «στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα».

Αναφορικά με τα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ακτοπλόοι κατέθεσαν δικαστική προσφυγή στο Πρωτοδικείο Πειραιά εναντίον της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών. Η δικαστική προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα το πρωί και η απόφασή της αναμένεται αργά το απόγευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ