ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία αύριο στα μέσα μεταφοράς: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Απεργία αύριο στα μέσα μεταφοράς: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται να επικρατήσει στην Αθήνα την Τετάρτη (16/6) λόγω της συμμετοχής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία  ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Με νεότερη ανακοίνωση της, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι τελικά την Τετάρτη ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το Τραμ θα συμμετέχουν στην απεργία από τις 10:00 και μετά και όχι όλο το 24ωρο, με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ως εκ τούτου, ΗΣΑΠ και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10:00 το πρωί και ως τη λήξη της βάρδιας.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ 09:00-21:00.

Η στάση εργασίας δεν αφορά τις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 στα τρένα ύστερα από σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Σιδηροδρομικών.

«Η Π.Ο.Σ. όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του Νομοσχεδίου, που εάν εφαρμοσθούν θα είναι κόλαφος για όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στα κατά τόπους συλλαλητήρια που έχουν ανακοινώσει τα Εργατικά Κέντρα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και 13 ναυτεργατικά σωματεία για όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγείλει την 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανακοίνωση:

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το "παρών" τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα αγωγή κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει καταθέσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των Γενικών και Εσπερινών Λυκείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ