ΕΛΛΑΔΑ

Πελώνη για απεργία ΑΔΕΔΥ: Από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης εξαιρείται η ΟΛΜΕ

Πελώνη για απεργία ΑΔΕΔΥ: Από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης εξαιρείται η ΟΛΜΕ
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την κατεπείγουσα αγωγή που είχε υποβάλει νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά της ΑΔΕΔΥ για την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει εικοσιτετράωρη απεργία, προχώρησε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε ερώτημα που ετέθη μετά το briefing, η κυρία Πελώνη είπε:

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την απεργία της ΑΔΕΔΥ και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν αφορούν προφανώς την ΟΛΜΕ, στο αίτημα για την εξαίρεση της οποίας η ΑΔΕΔΥ υποχώρησε, αλλά στην πρόβλεψη της δυνατότητας χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως τις 10.00 π.μ της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις».

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ

Νωρίτερα, η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της, είχε αποφασίσει να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί η υποβολή κατεπείγουσας αγωγής κατά της ΑΔΕΔΥ για την αυριανή απεργία από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Λίγο νωρίτερα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με δήλωσή του είχε ζητήσει να μην απεργήσει η ΟΛΜΕ προκειμένου οι εξετάσεις των υποψηφίων να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Νίκος Φίλης: Κανονικά και Πανελλαδικές και απεργία - Έχουν εξαιρεθεί οι καθηγητές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ