ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύτηκε η γιαγιά του Τσιτσιπά - Το συγκινητικό μήνυμα του πρωταθλητή

Κηδεύτηκε η γιαγιά του Τσιτσιπά - Το συγκινητικό μήνυμα του πρωταθλητή
INTIME / GEPA PICTURES

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στο Προάστιο Καρδίτσας, η κηδεία της γιαγιάς του Στέφανου Τσιτσιπά, η οποία έφυγε από τη ζωή λίγα λεπτά πριν ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, μπει στη μάχη για τον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έδωσε το «παρών» στην κηδεία της γιαγιάς του, ωστόσο εκεί ήταν ο πατέρας του και τα αδέρφια του, όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να είναι εκεί για το ύστατο χαίρε στη γιαγιά του, συγκίνησε τους πάντες με το μήνυμα που ζήτησε να υπάρχει στο στεφάνι που έστειλε για να τιμήσει τη μνήμη της.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα trikalaola.gr, ο Στέφανος αποκαλεί τη γιαγιά του «Πρωταθλήτρια ζωής» και αναφέρει μεταξύ άλλων πως θα είναι για πάντα η πρώτη στην καρδιά του.

«Γιαγιά μου Σταυρούλα... Πρωταθλήτρια αφοσίωσης και πίστης, πρωταθλήτρια θάρρους και γενναιότητας, πρωταθλήτρια ζωής. Είσαι πρώτη της καρδιάς μου, αγαπημένη μου γιαγιά. Πάντα θα με εμπνέεις στον δρόμο μου. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα... Ο εγγονός σου, Στέφανος».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αποκαλύψει ο ίδιος τη δυσάρεστη είδηση με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

Ο Τσιτσιπάς τη χαρακτήριζε μεταξύ άλλων ως μια «σοφή γυναίκα» με πίστη για τη ζωή και θέληση για προσφορά, ενώ σε παλαιότερη ανάρτησή του είχε αποκαλύψει, πως ήταν τυφλή και δεν μπορεί να καμαρώσει τον εγγονό της να διαπρέπει στα γήπεδα του τένις.

«Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή», σημείωνε στην ανάρτησή του, δίνοντας στο στίγμα της αγάπης του για εκείνη.

«Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις» έγραψε ανακοινώνοντας το θάνατό της και συνέχισε:

«Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή».

Γράφοντας για τη γιαγιά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρει ότι ήταν μια «σοφή γυναίκα η πίστη για τη ζωή και η θέληση της οποίας να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει».

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνη. Γιατί άνθρωποι σαν εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι» συνεχίζει ο Έλληνας τενίστας.

«Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα που είναι εντελώς αφιερωμένη σε αυτήν και μόνο αυτήν» γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και καταλήγει απευθυνόμενος στην γιαγιά του:

«Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό».

https://www.instagram.com/p/CQFEFQ9ny0w

ΔΗΜΟΦΙΛΗ