ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Κρίθηκε παράνομη έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Κρίθηκε παράνομη έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης
INTIME

Παράνομη μέχρι τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία της ΑΔΕΔΥ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το σκεπτικό της απόφασης αποσκοπεί στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων και τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετακίνηση τους.

Νωρίτερα, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών εισέφεραν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Επιπλέον, υποστήριξαν ότι έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

«Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση» αντέτειναν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. «Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται» δήλωσε.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ