ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Στη φυλακή η τσιλιαδόρος – Ποια είναι και ποιος ο ρόλος της στη δολοφονία

Ζάκυνθος: Στη φυλακή η τσιλιαδόρος – Ποια είναι και ποιος ο ρόλος της στη δολοφονία
CNN Greece

Το δρόμο για τις φυλακές έδειξε αργά χθες το βράδυ ο ανακριτής στην 27χρονη γυναίκα που αναζητείτο από τις Αρχές ως η τσιλιαδόρος της εκτέλεσης συμβολαίου, που οδήγησε στη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Η γυναίκα, που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτή που παρακολουθούσε τον επιχειρηματία και τη γυναίκα του και έδινε το στίγμα τους στους εκτελεστές, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Όπως είπε στους αστυνομικούς στη Ζάκυνθο όταν παραδόθηκε, όλες αυτές τις μέρες κρυβόταν στην Αθήνα και περίμενε ποτέ θα ήταν ο κατάλληλος χρόνος να εμφανιστεί.

Η ίδια προσπάθησε να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία και ότι ήταν εντελώς τυχαία η διέλευση της με το αυτοκίνητο της τύπου smart από τα σημεία που περνούσε και ο Διονύσης Κορφιάτης με τη γυναίκα του.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι αρχές δίνουν πάντως στην 27χρονη πολύ συγκεκριμένο ρόλο.

Χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό αναφέρεται:

«… Κατά το χρονικό διάστημα από τις 10.48 h έως 13.54 h, 9 Ιουνίου 2020 από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Ζακύνθου έχει καταγραφεί επίσης ένα αυτοκίνητο μάρκας smart μαύρου χρώματος, το οποίο φέρει φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα σε αμφότερες τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το άλλο αυτοκίνητο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά –μοντέλο, χρώμα, τύπο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά- με το αυτοκίνητο μάρκας smart χρώματος μαύρου ιδιοκτησίας της Χ.Π κατηγορουμένης, η οποία είναι σύντροφος του κατηγορουμένου Σ.Π».

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας, γίνεται πιο λεπτομερής καταγραφή των κινήσεων της γυναίκας «τσιλιαδόρου».

«… Από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην κεντρική οδό Λαγανά έχει καταγραφεί η εν λόγω μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες - δράστες να κινούνται με κατεύθυνση προς την εθνική οδό Ζακύνθου κεριού.


Σε ελάχιστο χρόνο και συγκεκριμένα μετά από 28 δευτερόλεπτα, η ίδια μοτοσικλέτα κινείται στην ίδια οδό με αντίθετη κατεύθυνση προς την περιοχή Άγιος Σώστης, τόπος εγκλήματος, έχοντας προφανώς πραγματοποιήσει αναστροφή. Να σημειωθεί ότι αμέσως πριν αλλάξει κατεύθυνση η μοτοσικλέτα διασταυρώθηκε με το αυτοκίνητο μάρκας smart μαύρο χρώματος με φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα πινακίδων κυκλοφορίας το οποίο αναφέρθηκε προηγουμένως.


Ακολούθως τόσο η μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες όσο και το αυτοκίνητο μάρκας smart έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων να κινούνται στην κεντρική οδό Λαγανά με κατεύθυνση προς την περιοχή Άγιος Σώστης.


Στις 14.46 h έχει καταγραφεί η ίδια μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες να κινούνται με κατεύθυνση από Λαγανά προς Καλαμάκι. Επιπρόσθετα στις ίδιες κάμερες έχει καταγραφεί στις 14.52 h το ίδιο ως άνω αυτοκινήτου μάρκας smart με φιμέ τζάμια κέφι με κάλυμμα πινακίδων κυκλοφορίας, το οποίο κινείται με κατεύθυνση από Λαγανά προς Καλαμάκι και στρίβει αριστερά στην οδό που οδηγεί στην περιοχή όπου βρίσκεται η πατρική οικία του Σ.Π. Στο εν λόγω όχημα διακρίνεται ότι επιβαίνει ως οδηγός μία γυναίκα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ