Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λεωνίδας Μπόμπολας
Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι να αποφανθεί, το αργότερα μέσα σε 60 ημέρες, το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του ή μη στην Κύπρο, αφέθηκε ο Λεωνίδας Μπόμπολας.
Ο επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο, εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Εισαγγελέα Εκδόσεων και παραδόθηκε.
Πληροφορίες από το εφετείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν πως οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα αμφισβητούν τη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι κάποια από τα αδικήματα, για τα οποία εκζητείται ο εντολέας τους, έχουν τελεστεί στην Ελλάδα και επομένως τα ελληνικά δικαστήρια θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεσή του.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Σαλμονέλα στη Λαμία: Στα 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - «Το φαινόμενο είναι σε φάση εκτόνωσης»
20:50
Χαρδαλιάς: Η Αττική αλλάζει με 352 έργα 2,587 δισεκατομμυρίων ευρώ
20:40
Βρετανία: Θύμα «στοχευμένης επίθεσης» η πρώην υπουργός Αν Γουίτικαμ
20:29
Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα στην Ιταλία - Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
20:18