Άρση μέτρων: Περισσότεροι πελάτες στα εμπορικά - Ανοίγουν κινηματογράφοι και παιδότοποι
Ανανεώθηκε:
Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει από το πρωί και έδωσε «πράσινο» φως για νέα χαλάρωση των μέτρων.
Ένα άτομο ανά 16 τ.μ. αντί ανά 25 τ.μ. των εμπορικών καταστημάτων είναι η εισήγηση των επιστημόνων προς την κυβέρνηση στην κατεύθυνση άρσης μέτρων για τον κορωνοϊό. Επίσης προτείνουν άνοιγμα παιδότοπων σε υπαίθριο χώρο όπως επίσης των λούνα παρκ και των θεραπευτικών λουτρών και μασάζ.
Ακόμη από την 1η Ιουλίου ανοίγουν οι κινηματογράφοι που ήταν κλειστοί με πληρότητα 50% για εμβολιασμένους ή με την επίδειξη self test.
Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.
Το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί πλήρως από τον Λίβανο, δηλώνουν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν
15:56
Βενεζουέλα: Δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για 48 ώρες μετά τους σεισμούς
15:55
Βενεζουέλα: Κάλεσμα για παραμονή στο σπίτι - Αναστολή λειτουργιών και μεταφορών μετά τους σεισμούς
15:45
Βενεζουέλα: «Νόμιζα ότι θα πεθάνω - Ήταν σαν ταινία» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το διπλό σεισμό
15:42