ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά - ΕΛ.ΑΣ. για την μεταφορά του 32χρονου: Τα στοιχεία δεν μπορούσαν να περιμένουν

Γλυκά Νερά - ΕΛ.ΑΣ. για την μεταφορά του 32χρονου: Τα στοιχεία δεν μπορούσαν να περιμένουν
INTIME

Μια λιτή τηλεοπτική ανακοίνωση έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας των Γλυκών Νερών.

Ειδικότερα, η αστυνομία εξήγησε για ποιον λόγο έσπευσε να μεταφέρει στην ΓΑΔΑ για νέα κατάθεση τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν.

Σύμφωνα με τα όσα τονίστηκαν, τα «νέα στοιχεία που έχουν προκύψει δεν μπορούσαν να περιμένουν» και «ο 32χρονος είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσαν: «Σχετικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών, έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Για αυτό τον λόγο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Αλόννησο στην Αθήνα ο 32χρονος σύζυγος του θύματος».

«Περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη ΓΑΔΑ. Θα μπορούσε να γίνει και χθες, αλλά σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο», τονίστηκε.

Στη συνέχεια, αναλύθηκε η διαδικασία μεταφοράς του 32χρονου από την Αλόννησο στην Αθήνα και από εκεί στη ΓΑΔΑ. «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά, μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο από την Αλόννησο στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ, για να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα

Το βιομετρικό ρολόι - κινητό που είχε στο χέρι της η 20χρονη Καρολάιν είναι αυτό που έχει δώσει νέα στοιχεία στις Αρχές και οδηγεί τις έρευνες σε νέα τροπή αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη.

Οι αστυνομικοί μετέφεραν τον 32χρονο πιλότο στην Αθήνα από την Αλόνησσο, για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις με βάση τα νέα δεδομένα. Πού θα οδηγήσει αυτή η νέα κατάθεση του 32χρονου δεν ξέρει κανείς. Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι οι αστυνομικοί δεν πείθονται πια για την ύπαρξη ληστών στη μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά.

Κατά τα λοιπά, ο πιλότος θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για κάποια νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, ενώ θεωρούν θέμα χρόνου την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρίσκονται κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι και την ώρα θανάτου της άτυχης κοπέλας. Παράλληλα, έχει κληθεί για να καταθέσει για την υπόθεση ένα ακόμη άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει πει ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ