ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακή η επίδειξη της συλλογής «Made in Greece» του Dior από το Καλλιμάρμαρο

Εντυπωσιακή η επίδειξη της συλλογής «Made in Greece» του Dior από το Καλλιμάρμαρο
Screen grab

Το διεθνές ενδιαφέρον εστιάστηκε απόψε στο Καλλιμάρμαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής ενδυμάτων του διεθνούς Οίκου Υψηλής Ραπτικής, Dior .

Εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν σε παγκόσμια προβολή live για εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

Με το project «Dior Celebrates Greece», ο oίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου ήταν το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

H εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά, από τον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και από τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Η συλλογή έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα.

Ο Dior για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που δημιούργησαν τα εντυπωσιακά φορέματα, έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν live σε ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, ενώ τα ρούχα που φόρεσαν τα μοντέλα φέρεται να στοιχίζουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ.

Με άναμμα πυρσών ξεκίνησε η εκδήλωση

Η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior ξεκίνησε με το άναμμα πυρσών και στη συνέχεια τα μοντέλα ξεκίνησαν να περπατούν στο τερέν του γηπέδου υπό τον ήχο ζωντανής μουσικής.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου είχε ως πηγή έμπνευσης της Μαρία Γκράτσια Κιούρι. Άλλωστε η συλλογή, υπό τον τίτλο Cruise 2022, είναι μία ωδή του οίκου στα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και εξυμνεί τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μενδώνη.

INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστή στην δέσμευσή της να προβάλλει και να ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς, τεχνίτες, σχεδιαστές που συνθέτουν τον σύγχρονο υλικό πολιτισμό της χώρας μας, επέλεξε ένα φόρεμα σχεδιασμένο από Έλληνα, τον Χρήστο Κωσταρέλλο. Το φόρεμα που δημιούργησε αποκλειστικά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οίκος Christos Costarellos είναι από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ, σε χρώμα βαθύ μπλε του Αιγαίου. Η λιτή πολυτέλεια του ενδύματος ολοκληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου. Με την επιλογή της αυτή η πρόεδρος αναδεικνύει την ευρηματικότητα και την φινέτσα της ελληνικής μόδας, η οποία, τα τελευταία χρόνια, κατακτά δυναμικά την διεθνή αγορά.

Δείτε ορισμένες από τις προσελεύσεις ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ