ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιακμάνης: Οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος

Καλλιακμάνης: Οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Την «ελληνική υπόθεση του αθλητή Πιστόριους» υποστήριξε ότι βλέπουμε στην Ελλάδα ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε πως οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του είχαν αποκαλύψει πως είχαν από την πρώτη στιγμή την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγός της άτυχης Καρολάιν.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος είπε πως με βάση την εμπειρία του, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ 'ψαγμένο'. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του» είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Και συμπλήρωσε:

«Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ένας αστυνομικός είδε εκείνη τη στιγμή την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη.

«Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο συνάδελφος που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη και για να το προστατέψει, επειδή ο νους του πήγε στο κακό.

«Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι το φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αν ο δράστης ήταν δεμένος από άλλο πρόσωπο ή δέθηκε μόνος του, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ένας άλλος συνάδελφος αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά 'λύσε με, πνίγομαι, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Αναφορικά με τον φόνο του σκύλου, ο κ. Καλλιακμάνης είπε:

«Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένης στη κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής είπε ότι το σπίτι δεν θύμιζε διάρρηξη.

«Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες άνοιξαν μόνο το επιτραπέζιο;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ