ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία Πλακιωτάκη στον Πειραιά εν όψει της εξόδου του τριημέρου

Αυτοψία Πλακιωτάκη στον Πειραιά εν όψει της εξόδου του τριημέρου
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά εν όψει της πρώτης μεγάλης εξόδου του καλοκαιριού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρέθηκε το πρωϊ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε πληρώματα και ταξιδιώτες, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, να εμβολιαστούν, καθώς όπως τόνισε «θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας τους, της υγείας των νησιωτών και στην προστασία συνολικά της κοινωνίας μας».

«Τους ζητώ να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι, για να κερδίσουμε πίσω πάλι τη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ.Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και με την εισήγηση των επιστημόνων.
Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβαση τους ανεξάρτητα αν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid η μοριακό test.


Η συμπλήρωση της δήλωσης υγείας


Ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας του του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση (https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/).

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία, πρόσθεσε σημειώνοντας πως όλοι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test.

Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ