ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

ΕΛ.ΑΣ: Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Στον τρόπο που η Αστυνομία έφθασε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών  περιέγραψαν σε επίσημες ανακοινώσεις τους οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για μια δύσκολη υπόθεση, που χρειάστηκε μεθοδική ανάλυση των στοιχείων που αποκαλύφθηκαν προκειμένου να καταλήξουν στην εξιχνίαση. Τονίστηκε ότι τα στοιχεία ήταν λίγα και πως η ψηφιακή ανάλυση ήταν αυτή που οδήγησε στην αποκάλυψη του δολοφόνου και τελικά την ομολογία του συζύγου, όπως επίσης το γεγονός ότι «χτίστηκε» μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του 32χρονου.

«Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα», τόνισε ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης, δηλώνοντας υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε τόπο και ψυχή, αλλά σε αυτήν είχαμε ένα λόγο πάρα πάνω» σημείωσε.

Η διευθύντρια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στις εργαστηριακές εξετάσεις, υπογραμμίζοντας ότι ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών. Από το υλικό αυτό έγινε άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες μεταξύ των δεδομένων και των καταθέσεων του 32χρονου, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά ήταν καθοριστικά για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξιχνίασης και το πώς οι αστυνομικοί κατέληξαν να έχουν στα χέρια τους την ομολογία του συζύγου.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Όπως περιέγραψε, οι αστυνομικοί βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο, αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα, που ήταν δεμένο πισθάγκωνα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ, με την αιτία θανάτου να καθορίζεται σε ασφυξία μεταξύ 04:00 και 05:00.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποια στοιχεία της συνολικής εικόνας εξ αρχής σημειώθηκαν ως προβληματικά. Ενδεικτικά, επισήμανε ότι τα σημάδια στα πόδια και τα χέρια του συζύγου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών, καθώς η ένταση των σημαδιών δεν φαινόταν να συνάδει με το χρονικό διάστημα που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν δεμένος.

Εξαιρετικά ασυνήθιστο χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι ο σκύλος της οικογένειας ήταν κρεμασμένος στη σκάλα της μεζονέτας. Σε ό,τι αφορά τα άλλα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση, αναφέρθηκαν τα στοιχεία από το κινητό του 32χρονου και το ψηφιακό ρολόι της 20χρονης, καθώς και από τον ψηφιακό καταγραφέα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξαν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για εισβολή άλλων ατόμων μέσα στην κατοικία, κάτι που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο σύζυγος ήταν εκείνος που έπρεπε να εξεταστεί σχολαστικά ως ύποπτος.

Οι αστυνομικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στις σχέσεις του 32χρονου με την Καρολάιν και το παιδί του. Όπως τονίστηκε, σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας ο ίδιος ο σύζυγος τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέμματα, αλλά στόχος του είναι να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή.

Η εξέταση του πιλότου κατέληξε στην παραδοχή του ίδιου ότι υπήρχαν διαπληκτισμοί με την 20χρονη σύζυγό του και τελικά στην ομολογία ότι την δολοφόνησε μετά από συναισθηματική έκρηξη που είχε έπειτα από λογομαχία την μοιραία νύχτα. Στη συνέχεια, ο ίδιος περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς σκηνοθέτησε το επεισόδιο ως διάρρηξη και ληστεία μετά φόνου και πως δεν είχε συνεργό στην «σκηνοθεσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ