ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά - Συνήγορος πιλότου: Δεν ήταν προσχεδιασμένο, δεν υπάρχει κίνητρο

Γλυκά Νερά - Συνήγορος πιλότου: Δεν ήταν προσχεδιασμένο, δεν υπάρχει κίνητρο
ΝΤΙΜΕ

«Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και η συγγνώμη είναι το ελάχιστο που μπορεί να πει», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ένας εκ των συνηγόρων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο πιλότος, και μεταφέρει ο δικηγόρος, δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο κάτι. «Πράγματι, έγινε και δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες από τον ίδιο στις αρχές», σημείωσε.

Σχετικά με την σκηνοθεσία της ληστείας, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε στον ΣΚΑΪ ότι οι μετέπειτα πράξεις του ήταν επειδή σκεφτόταν το παιδί.

Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση του πιλότου, δήλωσε πως είναι συντετριμμένος, ενώ για την πιθανότητα ύπαρξης τρίτου προσώπου απάντησε ότι δεν υπάρχει.

«Μετά την ομολογία λυτρώθηκε»

«Η μοναδική έκκληση που έχω να κάνω είναι να εκλείψουν τα φαινόμενα ανθρωποφαγίας, να υπάρξει ψυχραιμία και να μας απασχολήσει ότι μας απασχολεί πάντα σε ένα έγκλημα: να βρεθεί ο ένοχος – που εδώ έχει βρεθεί- και να έρθει η τιμωρία» δήλωσε ο άλλος συνήγορος του 33χρονου, Βασίλης Σπύρου στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, πήγε τόσο πρωί στη ΓΑΔΑ για να αποφύγει τις κάμερες και να πάει στον πελάτη του ορισμένα στοιχεία για να μελετήσει.

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο κ. Σπύρου είπε:

«Θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατάσταση με τη χθεσινή. Του πήγα έγγραφα από τη δικογραφία για να τα μελετήσει και αργότερα θα μιλήσουμε επ’ αυτών. Μόλις είχε ξυπνήσει, δεν μπορώ να κρίνω περισσότερα για την κατάστασή του, ούτε και θα ήθελα».


«Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο θέμα του χρόνου που παρήλθε από την διάπραξη του εγκλήματος και στην συμπεριφορά του. Θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν πάρα πολλά εγκλήματα, ειδεχθή, έχουν αποκαλυφθεί μετά από χρόνια, πολλά από τους ίδιους τους δράστες και έχουν τιμωρηθεί», είπε ο κ. Σπύρου, επαναλαμβάντας την έκκλησή του να μην υπάρχουν φαινόμενα ανθρωποφαγίας.

Μάλιστα, απαντώντας στα σχόλια των παρουσιαστών που τόνιζαν πως πρόκειται για ένα έγκλημα που έχει ταράξει όλη την κοινωνία, ο συνήγορος απάντησε: «Και εγώ έχω ταραχθεί».

«Έχω την αίσθηση πως μετά την ομολογία ο άνθρωπος λυτρώθηκε. Μου είπε ότι αξίζει να τιμωρηθεί. Για το παιδί ενδιαφέρεται, παρά το παράλογο της κατάστασης» είπε επίσης ο κ. Σπύρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ