ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η έρευνα για το εάν είχε συνεργό - Στον ανακριτή την Τρίτη ο πιλότος

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η έρευνα για το εάν είχε συνεργό - Στον ανακριτή την Τρίτη ο πιλότος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει αύριο, Τρίτη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος θα απολογηθεί για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, τόνισε ότι δεν υπήρχε μόνο ένα σημείο - κλειδί που οδήγησε στον δράστη, αλλά ένας συνδυασμός στοιχείων.

Υπογράμμισε ότι η αστυνομία αρχικά έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο της ληστείας αλλά εφόσον δεν μπορούσε να αποδειχθεί, προχώρησε στο δεύτερο σενάριο, αυτό της ανθρωποκτονίας.

Εξήγησε ότι η ερευνά της ασφάλειας στηρίχθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση και τα ψηφιακά πειστήρια.

Συμφωνά με τον κ. Σκρέκα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη για ύπαρξη συνεργού, ωστόσο η ερευνά συνεχίζεται.

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν φωτογραφίες κατά την είσοδο της αστυνομίας στο χώρο του εγκλήματος, ώστε να υπάρχουν αποδείξεις για το πως ήταν δεμένος ο δράστης, εξήγησε πως όταν καλεί την αστυνομία άνθρωπος που δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο προτεραιότητα είναι να διασωθεί ο άνθρωπος αυτός και να αποκλειστεί ο χώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθ ομολογίαν δράστης θα επιχειρήσει να πείσει τον ανακριτή ότι δεν προσχεδίασε τη δολοφονία και δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει συντετριμμένος μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετά τις 37 ημέρες θεάτρου.

Τι αποκαλύπτει η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για το νούμερο ένα στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές και είχε να κάνει με το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν, και στην ουσία καταγράφει κινήσεις και βήματα μέσα στο σπίτι τη στιγμή που ο ίδιος στο σενάριό του για τη δήθεν ληστεία υποστήριζε ότι ήταν δεμένος και φιμωμένος από τους ληστές που τον απειλούσαν με όπλα.

Όπως δημοσίευσε το CNN Greece, στην αναλυτική τους έκθεση -που περιλαμβάνεται στη δικογραφία- τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναφέρονται η εφαρμογή που είχε κατεβάσει στο κινητό του τηλέφωνο ο 32χρονος και καταγράφει βήματα, μέτρα που διήνυσε ή ακόμα και το πόσες φορές ανέβηκε και κατέβηκε τους ορόφους της μεζονέτας.

Και ενώ στο σκηνικό αυτό, αποτυπώνονται οι κινήσεις που έκανε για να στήσει το σενάριό του και να είναι έτοιμος, στην αστυνομία ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος με ταινίες όταν οι ληστές σκότωναν την 20χρονη Καρολάιν.

Για να είναι, μάλιστα, ακόμα πιο πειστικός, είχε πληκτρολογήσει στο κινητό του τον αριθμό 180 και τον αριθμό 1.000 για να υποστηρίξει αργότερα στην κατάθεσή του ότι όταν έπαιρνε με τη μύτη τηλέφωνο το 100 για να ζητήσει βοήθεια έκανε κάποιες φορές λάθος, πληκτρολογώντας λάθος αριθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ