ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «σάρωσε» Τρίκαλα και Καρδίτσα: Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

Η κακοκαιρία «σάρωσε» Τρίκαλα και Καρδίτσα: Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία, με τους καλλιεργητές να βλέπουν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι τόσο σε Τρίκαλα όσο και σε Καρδίτσα.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού σάρωσε την περιοχή από τους Γεωργανάδες μέχρι το Πετρωτό καταστρέφοντας ολοσχερώς τις καλλιέργειες, εμε τους αγρότες της περιοχής να είναι σε απόγνωση.

Τεράστια καταστροφή υπέστησαν και καλλιέργειες σε περιοχές των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων, καθώς και στο Μακρυχώρι στην Καρδίτσα, όπως αναφέρει το karditsalive.net.

Σε μία περίπτωση οι πολύ ισχυροί άνεμοι ξεκόλλησαν ένα δέντρο το οποίο «προσγειώθηκε» σε σπίτι, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός, εκτός από υλικές ζημιές.

Μάλιστα, ισχυροί άνεμοι ξεκόλλησαν ένα δέντρο το οποίο «προσγειώθηκε» σε σπίτι, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός, εκτός από υλικές ζημιές.

Εκτός από πτώσεις δέντρων, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας ξεκόλλησαν σκεπές από σπίτια, αποθήκες και μαντριά, σε πολλούς οικισμούς, ενώ υπήρχαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ