ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Συνετρίβη μονοκινητήριο αεροσκάφος - Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Πύργος: Συνετρίβη μονοκινητήριο αεροσκάφος - Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες
patrisnews.gr

Τραγωδία σημειώθηκε στον Πύργο Ηλείας όπου μονοκινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή  της Χαριάς, κοντά στη κοινότητα Μαγούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, νεκρoί είναι ο πιλότος και ο συνεπιβάτης, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν απανθρακωμένες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την πτώση του το αεροσκάφος ανεφλέγη.

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως πριν τη συντριβή του, το αεροσκάφος πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα καθώς και η αστυνομία.

ilialive.gr

Το αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα σε σπίτι, όπως φαίνεται και στις εικόνες των τοπικών μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο πιλότος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της περιοχής του Μεσολογγίου.

Ο κυβερνήτης ήταν έμπειρος στο είδος του αεροσκάφους που κατέπεσε, έχοντας «γράψει» πάνω από 150 ώρες.

Ο κυβερνήτης ζούσε στην Αμαλιάδα Ηλείας και ο συγκυβερνήτης στο Μεσολόγγι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης.

«Πετούσε πολλές φορές πάνω από την Χαριά

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ