ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Αποχώρησε από την υπεράσπιση του συζυγοκτόνου ο ένας από τους δικηγόρους

Γλυκά Νερά: Αποχώρησε από την υπεράσπιση του συζυγοκτόνου ο ένας από τους δικηγόρους
ΙΝΤΙΜΕ

Αποσύρεται από την πολύκροτη υπόθεση για το έγλημα στα Γλυκά Νερά ο ένας από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Βασίλης Σπύρου.

Ο δικηγόρος ανακοίνωσε την απόφασή του ο ίδιος, λίγο πριν οδηγηθεί ο συζυγοκτόνος στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά στις κάμερες.

«Είναι προσωπικοί οι λόγοι, και σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία» επέμεινε, ερωτηθείς γιατί παραιτήθηκε αιφνιδίως.

Ο δικηγόρος είχε αναλάβει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την επιμέλεια του παιδιού του 32χρονου και της Καρολάιν.

Μιλώντας στια κάμερες ο άλλος συνήγορος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε πως η αποχώρηση ήταν επιλογή του εντολέα του, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες γιατί δεν ήθελε τον κ. Σπύρου ο πιλότος.

Στον ανακριτή ο πιλότος - Τι θα ισχυριστεί

Σημειώνεται πως με βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι δεν προμελέτησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάϊν Κράουτς, ξημερώματα της 11 Μαΐου μέσα στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά απολογείται σήμερα ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Δεν υπήρχε κίνητρο, πρόθεση ή προμελέτη. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτας», θα υποστηρίξει ο κατηγορούμενος, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει μετάθεση του χρόνου απολογίας του για το μεσημέρι προκειμένου να λάβει γνώση του συνόλου των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας σχετικά με τα ψηφιακά πειστήρια, (κάμερες, κινητά τηλέφωνα και το smartwatch που φορούσε το θύμα) που «έδειξαν» ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο ίδιος.

Ο 32χρονος συζυγοκτόνος, δηλώνοντας μετανιωμένος, δεν θα αναιρέσει τις προανακριτικές του ομολογίες αλλά θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει μέρος των «ψηφιακών αποτυπωμάτων» κυρίως εκείνων που διαπιστώνουν ότι η αφαίρεση της κάρτας μνήμης της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, έγινε πολύ πριν το έγκλημα.

Συγκεκριμένα η κάρτα μνήμης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αφαιρέθηκε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, σχεδόν 2 ώρες και 41 λεπτά πριν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προχωρήσει στη δολοφονική ενέργεια σε βάρος της συζύγου και μητέρας της 11μηνης κόρης τους.

Κάτι που, σύμφωνα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δείχνει άτομο χωρίς αναστολές που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις του τη στιγμή που θα αφαιρούσε δια «ασφυξίας - απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών» τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν αφαίρεσε προηγουμένως την κάρτα μνήμης από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού και την πέταξε στην τουαλέτα.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος από την πλευρά του θα ισχυριστεί -και αυτός θα είναι ο πυρήνας της υπερασπιστικής του γραμμής- ότι αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και την πέταξε στην τουαλέτα αφότου διαπίστωσε ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή προκειμένου να «δέσει» το σενάριο της δήθεν «ληστείας μετά φόνου» που είχε σκηνοθετήσει και επιχειρούσε επί 37 ημέρες να το εμφανίσει ως αληθοφανές, παραπλανώντας τις αρχές, «μονό και μόνο για να μη μείνει ορφανή η 11μηνη Λυδία», όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται, ότι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) και δύο πλημμελήματα (ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ