ΕΛΛΑΔΑ

Με παιδικές φωνές και παιχνίδια πλημμύρισε ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Με παιδικές φωνές και παιχνίδια πλημμύρισε ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου
ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε στους κήπους που Προεδρικού Μεγάρου 29 παιδιά από την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» του Αλίμου.

Πριν από έξι μήνες, η κ. Σακελλαροπούλου είχε επισκεφθεί την Παιδόπολη και είχε υποσχεθεί τότε ότι το καλοκαίρι θα ξανασυναντηθούν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως ανέφερε «Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια, ένα δικό τους σπίτι, ένα δικό τους δωμάτιο. Και άκουσα με χαρά από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τα συνόδευσε, ότι το Πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας του υπουργείου έχει επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες, ώστε κάθε παιδί να βρει σύντομα ένα στοργικό σπίτι».

Συνεχάρη, επίσης, όσες οικογένειες δέχονται στους κόλπους τους αυτά τα παιδιά και τα περιβάλλουν με το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους, τονίζοντας ότι «επιτελούν μια σπουδαία πράξη αγάπης και κοινωνικής ευθύνης».

Η κυρία Σακελλαροπούλου συζήτησε με τα παιδιά (ηλικίας 6 με 16 χρόνων) για τα καλοκαιρινά τους σχέδια. Εκείνα ξεναγήθηκαν και έπαιξαν στον κήπο, ζωγράφισαν τα αγάλματα αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο και δώρισαν στην Πρόεδρο κάποιες από τις ζωγραφιές τους.

O κήπος, τον οποίο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να ανοίξει στους πολίτες μετά το πέρας της πανδημίας, πλημμύρισε για λίγες ώρες από χαρούμενες φωνές παιδιών.

Η κ. Μιχαηλίδου, από την πλευρά της, επεσήμανε την ανάγκη προώθησης του θεσμού της Αναδοχής, ο οποίος αποτελεί σήμερα τον κύριο μοχλό αποϊδρυματοποίησης, ώστε όλα τα παιδιά να βρουν τη δική τους οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ