ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρηση Σπανούλη: Τον μεγάλο πρωταθλητή συγχαίρουν Μητσοτάκης και Τσίπρας

Αποχώρηση Σπανούλη: Τον μεγάλο πρωταθλητή συγχαίρουν Μητσοτάκης και Τσίπρας
ΙΝΤΙΜΕ / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με λόγια θαυμασμού για την προσφορά του στο μπάσκετ, συνεχάρησαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον μεγάλο πρωταθλητή Βασίλη Σπανούλη, που ανακοίνωσε νωρίτερα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Με αναρτήσεις τους στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχάρησαν τον Βασίλη Σπανούλη για τις σπουδαίες στιγμές της καριέρας του που με τα χρώματα της Εθνικής, έκαναν περήφανη την Ελλάδα.

«Ως φίλος του μπάσκετ, υποκλίνομαι σε έναν σπουδαίο πρωταθλητή. Συγχαρητήρια Βασίλη Σπανούλη για τη θρυλική σου καριέρα» ήταν το μήνυμά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε: «Σε ευχαριστούμε για τις σπουδαίες στιγμές που μας χάρισες. Για ό,τι έκανες με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας. Αλλά ακόμα και για εκείνες τις στιγμές που εμείς οι Παναθηναϊκοί σε βλέπαμε να σουτάρεις στην μπασκέτα με κομμένη την ανάσα».

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και το άθλημα.

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί.

»Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.

»Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα.

»Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ' όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.

»Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους.Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου.

»Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

»Βασίλης Σπανούλης, ένα παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ