ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα για έκτη ημέρα - Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα για έκτη ημέρα - Στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο
CNN GREECE / ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Συνεχίζονται και σήμερα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά της χώρας. Παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, οι συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας θα συνεχιστούν για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 ⁰C.

Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C.

Επιπλέον, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα, στα βορειοανατολικά τμήματα και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα ικανοποιούνται τα κριτήρια, ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως καύσωνας.

Οι εξασθενημένοι άνεμοι κυρίως στα ηπειρωτικά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα συνεχίσουν να αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας, ενώ σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη και στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ