ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του βιασμού της 19χρονης θα εξετάσουν οι αρχές

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του βιασμού της 19χρονης θα εξετάσουν οι αρχές
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την κατ' αντιπαράσταση εξέταση της 19χρονης με τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για αρπαγή από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί το θύμα σε πράξεις, ομαδικό βιασμό και διάθεση ναρκωτικών, δεν αποκλείεται να διατάξει ο δικαστικός λειτουργός μετά τη νέα συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε το πρωί η νεαρή κοπέλα και στην οποία εμφανίζονται νέα δεδομένα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον «γρίφο» δεν αποκλείεται να χρειαστεί να λύσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν γίνει στην 19χρονη, καθώς -όπως είχε υποστηρίξει- οι νεαροί όσο την κρατούσαν παράνομα της έδιναν ναρκωτικές ουσίες.

Οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε νοσοκομείο και ελήφθησαν δείγματα για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ισχύει αυτό.

Πάντως, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάλεσαν ξανά τη νεαρή κοπέλα για να της πάρουν κάποιες διευκρινιστικές απαντήσεις καθώς τα στοιχεία που συγκέντρωναν εμφάνιζαν αδιευκρίνιστα σημεία τα οποία δεν μπορούσε να καλύπτει η περιγραφή της 19χρονης.

Για το λόγο αυτό, έχει ζητηθεί να επιτραπεί η έρευνα των αρχών και στο κινητό τηλέφωνο της 19χρονης κοπέλας, ενώ θα τεθούν τα νέα δεδομένα σε γνώση του ανακριτή στον οποίο θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι δεν είχαν βιάσει τη νεαρή κοπέλα και ό,τι είχε γίνει ήταν με τη συγκατάθεσή της.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Νωρίτερα, σήμερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκηση σε βάρος των δύο συλληφθέντων, 20 και 21 ετών, που φέρονται να άρπαξαν, να έκλεισαν επί 3 ημέρες την 19χρονη σε διαμέρισμα της Αθήνας και να τη βίαζαν, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα εξής αδικήματα: αρπαγή από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί το θύμα σε πράξεις, ομαδικό βιασμό, διάθεση ναρκωτικών από κοινού, απόπειρα διάθεσης ναρκωτικών απο κοινού για ποσότητα που εξυπηρετεί τη χρήση του άλλου χωρίς αντίτιμο, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών για ίδια χρήση.

Όπως περιέγραψε η κοπέλα στους αστυνομικούς, εδώ και ένα μήνα είχε γνωρίσει μέσω των social media τον έναν από τους κατηγορούμενους, ο οποίος την πίεζε να συναντηθούν. Όταν τελικά η συνάντηση έγινε στο διαμέρισμα του άνδρα, εκείνος τηλεφώνησε και σε έναν φίλο του και παρά το γεγονός ότι η κοπέλα ξεκαθάρισε ότι θέλει να την αφήσουν ελεύθερη να επιστρέψει στο σπίτι της, εκείνοι όχι μόνο δεν την άφησαν να φύγει, αλλά όπως κατέθεσε την βίαζαν και της έδιναν και ναρκωτικά.

Η οικογένεια της κοπέλας είχε ανησυχήσει και δήλωσε την εξαφάνισή της σε αστυνομικό τμήμα της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η κοπέλα δεν έδινε κανένα σημείο ζωής και δεν απαντούσε ούτε στο κινητό της.

Το πρωί του Σαββάτου, οι δύο άνδρες έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο την κοπέλα και πήγαν στο λιμάνι της Ραφήνας για να φύγουν για Μύκονο. Στο λιμάνι άφησαν την κοπέλα, μπήκαν στο πλοίο και προσπάθησαν να φύγουν. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια και δόθηκε σήμα στις αρχές της Μυκόνου να συλλάβουν τους δράστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ