ΕΛΛΑΔΑ

Πρότυπα σχολεία: Σήμερα οι εξετάσεις εισαγωγής

Πρότυπα σχολεία: Σήμερα οι εξετάσεις εισαγωγής
ΙΝΤΙΜΕ

Διεξάγονται σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας.

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλες και όλοι οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) και τα οποία θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στη διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους και όλες εντός των εξεταστικών κέντρων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δεν συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ κήρυξε απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα με αποτέλεσμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η ΟΛΜΕ με τη στάση εργασίας ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων.

«Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία ξεπερνάει τα όρια» ανέφερε η Ομοσπονδίας διαμαρτυρόμενη καθώς «εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση, εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω εξετάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ