ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Η μητέρα του συζυγοκτόνου παραδίδει την μικρή Λυδία στη μητέρα της Κάρολαιν

Γλυκά Νερά: Η μητέρα του συζυγοκτόνου παραδίδει την μικρή Λυδία στη μητέρα της Κάρολαιν
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά τη θετική εισήγηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν στην Αλόννησο, η μητέρα του 32χρονου συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να παραδώσει το μωρό στη Σουζάνα Κράουτς.

Κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, μπήκε στο αυτοκίνητο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αγία Παρασκευή.

Την μητέρα του Μπάμπη συνόδευε ο αδερφός του, ενώ αποφασίστηκε οι δύο οικογένειες να συναντηθούν σε άλλο σημείο από αυτό του σπιτιού, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Σημειώνεται πως η μητέρα της Κάρολαιν, Σουζάνα κατέπλευσε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου από την Αλόννησο, από όπου με το αυτοκίνητο του δικηγόρου της οικογένειας Θανάση Χαρμάνη έφυγαν με προορισμό την Αθήνα, για την παραλαβή της Λυδίας.

«Η μητέρα της Καρολάιν αρχικά αντέδρασε με κλάματα», είπε ο συνήγορος της, μετά την απόφαση για ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε εκείνη, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Χαρμάνης, «στο πρόσωπο της μικρής Λυδίας θα βλέπει την κόρη της, την Καρολάιν, αλλά μην ξεχνάμε και τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει αυτή η γυναίκα».

«Η Αλόννησος θα αγκαλιάσει το παιδάκι», συνέχισε και πρόσθεσε πως θα παρακολουθείται στενά από την Εισαγγελία Βόλου η πορεία του παιδιού και αν κάτι δεν πάει καλά, αν διαπιστώσουν ότι το ανήλικο δεν μεγαλώνει με τις προδιαγραφές που πρέπει να μεγαλώνει ένα ανήλικο με τις ιδιαιτερότητες της Λυδίας, η απόφαση μπορεί να αλλάξει.

Τέλος σημείωσε ότι οργανώνεται επιχείρηση, για να μεταφερθεί το μωρό με ασφάλεια στην Αλόννησο.

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: «Θα του έσπαγα το κεφάλι» λέει για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος συζυγοκτόνου:Σε 30 μέρες η οριστική απόφαση για την γονική μέριμνα της Λυδίας

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων, η οποία έλαβε υπόψη της τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν και του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανατίθεται στους συγγενείς της 20χρονης «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου», το οποίο σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα θα πρέπει να έχει αποφανθεί «εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Αποφασίστηκε επίσης να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας στην ενός έτους Λυδία, ενώ η οικογένειά του καθ' ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν, βάσει της εισαγγελικής διάταξης, θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μωρό 5 ημέρες τον μήνα 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι στην Αλόννησο και μόνο.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης εντός 30 ημερών ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο, το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, την προστασία του και την ομαλή ανάπτυξή του, έκανε έτσι δεκτή την αίτηση της μητέρας της Καρολαίν για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας η οποία, σύμφωνα με τις εκθέσεις της κοινωνικής λειτουργού «παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας».

Είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, μετά τη δολοφονία της μητέρας της και την προφυλάκιση του πατέρα της, από τις γιαγιάδες και τους παππούδες της, με τη μητέρα της Καρολάιν να ζητά την αποκλειστική επιμέλειά της και τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να ζητούν από κοινού επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας και εναλλασσόμενη κατοικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ