ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή στην Πινακοθήκη: Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο 49χρονος

Κλοπή στην Πινακοθήκη: Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο 49χρονος
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προθεσμία για αύριο στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή τριών πολύτιμων έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012.

Ο κατηγορούμενος που έχει ομολογήσει την κλοπή των πινάκων ανεκτίμητης αξίας του Πικάσο, του Μοντριάν και του Moncalvo, ζήτησε ως είχε δικαίωμα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένης και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου: «ο εντολέας μου ζήτησε προθεσμία για αύριο Πέμπτη στις 12 η ώρα και το αίτημα έγινε δεκτό από το ανακριτή. Θα λάβουμε πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε.

Ο εντολέας μου, κατά δήλωση του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση γιατί δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο δικηγόρος απάντησε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το dna. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει».

Σε άλλη ερώτηση αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες που είχε κρύψει στο ρέμα στην Κερατέα ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε: «Οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους όχι από τον εντολέα μου».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομολογία τους στους αστυνομικούς, ο 49χρονος που είναι ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος στο επάγγελμα ισχυρίστηκε πως έκλεψε τους πίνακες καθώς έχει πάθος με την τέχνη και τους ήθελε για προσωπική χρήση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται πως αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του καθώς είχε πραγματοποιήσει ορισμένα ύποπτα ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου «ανθεί» το παράνομο εμπόριο κλεμμένων έργων τέχνης από όλο τον κόσμο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ