ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Παππά: Ήθελε να παραδοθεί - Ήταν περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου

Δικηγόρος Παππά: Ήθελε να παραδοθεί - Ήταν περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου
ΙΝΤΙΜΕ

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται ο φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς για να εκτίσει την ποινή του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης: «Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Ακόμη, είπε πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Χρήστου Παππά, στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ήταν περαστικός και δεν ήταν το κρησφύγετό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο κ. Παππάς συνελήφθη με συντονισμένη ενέργεια της αντιτρομοκρατικής, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική το βράδυ. Ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών διέταξε την κράτηση του στις φυλακές του Δομοκού. Παρελήφθη από τα όργανα της αντιτρομοκρατικής και θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι στου Ζωγράφου. Η άλλη κοπέλα που ήταν εκεί θα παρευρεθεί στο αυτόφωρο σήμερα για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία».

Στο ίδιο κατάστημα κράτησης βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» έναν κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.

Κάθε φορά, ο κύκλος των ατόμων μειωνόταν, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα, καθώς λόγω της καραντίνας από την πανδημία, τα άτομα αυτά δεν κυκλοφορούσαν πολύ, με αποτέλεσμα το σχέδιο να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Παρόλα αυτά, όταν έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015, κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους για πρώτη φορά το άτομο που έκρυβε τον Χρήστο Παππά.

Για πάνω από 10 ημέρες παρακολουθούσαν το σπίτι στου Ζωγράφου που είχε τα παράθυρά του πάντα ερμητικά κλειστά και η 52χρονη συνταξιούχος έβγαινε μόνο, για να πάει βόλτα τον σκύλο της.

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 09:30 οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το ισόγειο σπίτι, χτύπησαν πόρτες και παράθυρα, φωνάζοντας «Αστυνομία» και ότι γνωρίζουν ότι μέσα στο σπίτι είναι ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς.

Όταν άνοιξαν την πόρτα, ο 60χρονος τους είπε «εντάξει παιδιά, έρχομαι…» και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Μαζί του συνέλαβαν και την 52χρονη γυναίκα, η οποία μάλιστα ήταν γνωστή στο χώρο των χρυσαυγιτών, καθώς είχε κατέβει υποψήφια στο συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι όλο αυτό το διάστημα, ο Χρήστος Παππάς δεν κατάφερε να πάει πουθενά πέρα από του Ζωγράφου, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε ένα λαπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχουν σταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ