ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα παιχνιδίσματα τεσσάρων δελφινιών στον Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Τα παιχνιδίσματα τεσσάρων δελφινιών στον Θερμαϊκό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα βλέματα μαγνήτισαν τα παιχνιδίσματα τεσσάρων δελφινιών στα νερά του Θερμαϊκού.

Μόλις είχε ξημερώσει, στις 6:45 πμ και μαζί με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, έκαναν την εμφάνισή τους δύο ζευγάρια μεγαλόσωμων δελφινιών που έσχιζαν τα νερά, συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα δελφίνα, φαίνεται πως συναγωνίζονται ποιο θα περάσει πρώτο τον Λευκό Πύργο για να θα φτάσει στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

«Είναι τέσσερα δελφίνια, όπως και σήμερα συνήθως τα βλέπουμε να κολυμπάνε ανά ζευγάρια. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η παρουσία δελφινιών στο Θερμαϊκό, σχεδόν κάθε ημέρα μας κρατούν συντροφιά στις προπονήσεις μας», εξήγησε ο Γιάννης Χρυσόπουλος, προπονητής κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, που είδε από κοντά το υπέροχο αυτό θέαμα.

«Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, οι παρουσία τους, φέρνει σε αμηχανία τους αθλητές», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χρυσόπουλος εξηγώντας πως «τα δελφίνια πλησιάζουν πολύ κοντά τους κωπηλάτες, καθώς δεν υπάρχουν μηχανές για να τα φοβίσουν και έτσι κολυμπάνε δίπλα στα κωπηλατικά σκάφη που κινούνται αθόρυβα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ